Підлоги для харчового виробництва
Покриття поліуретаном
Які потрібні підлоги для харчової галузі?
Що б ефективно підібрати систему покриття для виробництва продуктів харчування, потрібно спочатку визначитися з тим, які будуть умови експлуатації у ваших підлог?
Які продукти будуть вироблятися в тому чи іншому приміщенні і як вони можуть контактувати з вашими підлогами.
Підлоги для харчової промисловості
Види підлог для харчового виробництва
-
Поліуретанові підлоги.
-
Поліуретан-цементні підлоги.
- Плитка для харчового виробництва.
Кожен вид підлог має свої недоліки та переваги, тому підбираються суто індивідуально.
Єдиний критерій і вимога, для всіх харчових підлог, вони повинні бути знепилені та герметичні.
Підлога для харчового виробництва
Промислові підлоги з топінгом | Топінгові підлоги
Якщо ви виробник продуктів харчування і у вас на фабриці в основному сухі процеси виробництва, без впливу агресивного середовища на підлогу.
У такому випадку, вам немає необхідності використовувати дорогі системи полімерних покриттів і вам буде достатньо бетонної підлоги з цементним зміцнювачем, топінгом.
Переваги промислової підлоги з топінгом
-
Харчова підлога з топпінгом, має високу зносостійкість, міцність, не порошить.
-
Низька вартість квадратного метра щодо полімерних покриттів.
Недоліки промислової підлоги з топінгом
-
Низька стійкість до агресивного середовища.
-
Слабка хімстійкість.
-
Погана стійкість до бактерій.
-
Низька температура.
- Слабка водонепроникність.
Де застосовують підлогу з топінгом?
-
Сухі складські приміщення.
-
Сухі виробничі приміщення.
- Морозильна камера.
Епоксидні підлоги
Наливні підлоги для харчового виробництва на епоксидній основі застосовуються в приміщеннях, де потрібні показники за відсутністю утворення пилу, короткочасної водонепроникності, стійкості до агресивного середовища.
Переваги тонкошарових епоксидних покриттів
-
Зносостійкість.
-
Хімісткість.
-
Безшовні.
-
Водонепроникність.
- Великий вибір кольорової гами.
Недоліки тонкошарових епоксидних покриттів
-
Слабка стійкість до високих температур під час збирання чи експлуатації.
-
Можливість відшарування покриття при постійних мокрих процесах виробництва або збирання, якщо епоксидне покриття було пошкоджено механічним способом, що то впало, утворилася мікро раковина і волога потрапляє під полімерний шар.
- Жорстка епоксидна система погано поводиться при перепадах температур.
Де застосовують епоксидні підлоги у харчовому виробництві?
-
Офісні приміщення.
-
Коридори.
-
Виробничі приміщення із сухими процесами експлуатації.
-
Складські приміщення.
- Промислова кухня.

Епоксидні підлоги для харчових приміщень
Поліуретанові підлоги
Нанесення тонкошарових поліуретанових покриттів у харчовій галузі здійснюється в залежності від технічного завдання.
Поліуретанові покриття добре показують себе в морозильних камерах, через високу еластичність цих покриттів або для складських приміщень, де потрібна висока зносостійкість основи.
Поліуретан-цементна підлога
Двокомпонентні поліуретан-цементні системи для харчового виробництва, мають високі фізико-механічні характеристики і хімічно стійкі до різних видів агресивного середовища.
Переваги поліуретан-цементних покриттів
-
Висока стійкість до зростання бактерій.
-
Водонепроникність системи за рахунок товщини покриття від 4-12 мм.
-
Стійкість до температурних навантажень до 100С.
-
Зносостійкість та міцність.
-
Еластичність та безшовність.
- Безпека персоналу та антиковзання.
Недоліки поліуретан-цементних покриттів
Висока вартість квадратного метра покриття, щодо тонкошарових полімерних систем.
Де застосовують поліуретан-цементні підлоги?
-
М'ясокомбінати.
-
Молокозаводи.
-
Консервні заводи.
-
Виробництво напоїв.
- Рибні господарства та ін.
Плитка для харчового виробництва | Кислотоупорна плитка
Кислотоупорна керамічна плитка - одне з традиційних і класичних покриттів для харчової галузі, ще з часів СРСР.
Переваги кислотостійкої плитки
-
Висока зносостійкість.
-
Антибактеріальні властивості.
-
Довговічність.
-
Хімісткість.
- Антиковзання.
Недоліки кислотостійкої плитки
-
Наявність швів.
-
Можливість відстрілу плитки.
-
Потрібно виконання гідроізоляції підлоги, епоксидними системами.
- Потрібно застосування епоксидного клею-затирання.

Кислотостійка плитка для харчової галузі



