Каталог товарів
Підлоги для харчового виробництва

Підлоги для харчового виробництва

Покриття поліуретаном

Які потрібні підлоги для харчової галузі?

Що б ефективно підібрати систему покриття для виробництва продуктів харчування, потрібно спочатку визначитися з тим, які будуть умови експлуатації у ваших підлог? 

Які продукти будуть вироблятися в тому чи іншому приміщенні і як вони можуть контактувати з вашими підлогами.

 Полы для пищевого производства

Підлоги для харчової промисловості

Види підлог для харчового виробництва

Кожен вид підлог має свої недоліки та переваги, тому підбираються суто індивідуально.

Єдиний критерій і вимога, для всіх харчових підлог, вони повинні бути знепилені та герметичні.

 Полы для пищевого производства

Підлога для харчового виробництва

Промислові підлоги з топінгом | Топінгові підлоги

Якщо ви виробник продуктів харчування і у вас на фабриці в основному сухі процеси виробництва, без впливу агресивного середовища на підлогу. 

У такому випадку, вам немає необхідності використовувати дорогі системи полімерних покриттів і вам буде достатньо бетонної підлоги з цементним зміцнювачем, топінгом.

Переваги промислової підлоги з топінгом

  • Харчова підлога з топпінгом, має високу зносостійкість, міцність, не порошить.

  • Низька вартість квадратного метра щодо полімерних покриттів.

Недоліки промислової підлоги з топінгом

  • Низька стійкість до агресивного середовища.

  • Слабка хімстійкість.

  • Погана стійкість до бактерій.

  • Низька температура.

  • Слабка водонепроникність.

Де застосовують підлогу з топінгом?

  • Сухі складські приміщення.

  • Сухі виробничі приміщення.

  • Морозильна камера.

  

Епоксидні підлоги

Наливні підлоги для харчового виробництва на епоксидній основі застосовуються в приміщеннях, де потрібні показники за відсутністю утворення пилу, короткочасної водонепроникності, стійкості до агресивного середовища.

Переваги тонкошарових епоксидних покриттів

  • Зносостійкість.

  • Хімісткість.

  • Безшовні.

  • Водонепроникність.

  • Великий вибір кольорової гами.

Недоліки тонкошарових епоксидних покриттів

  • Слабка стійкість до високих температур під час збирання чи експлуатації.

  • Можливість відшарування покриття при постійних мокрих процесах виробництва або збирання, якщо епоксидне покриття було пошкоджено механічним способом, що то впало, утворилася мікро раковина і волога потрапляє під полімерний шар.

  • Жорстка епоксидна система погано поводиться при перепадах температур.

Де застосовують епоксидні підлоги у харчовому виробництві?

  • Офісні приміщення.

  • Коридори.

  • Виробничі приміщення із сухими процесами експлуатації.

  • Складські приміщення.

  • Промислова кухня.

 Полы для пищевого производства

Епоксидні підлоги для харчових приміщень

Поліуретанові підлоги

Нанесення тонкошарових поліуретанових покриттів у харчовій галузі здійснюється в залежності від технічного завдання.

Поліуретанові покриття добре показують себе в морозильних камерах, через високу еластичність цих покриттів або для складських приміщень, де потрібна висока зносостійкість основи.

  

Поліуретан-цементна підлога

Двокомпонентні поліуретан-цементні системи для харчового виробництва, мають високі фізико-механічні характеристики і хімічно стійкі до різних видів агресивного середовища.

Переваги поліуретан-цементних покриттів

  • Висока стійкість до зростання бактерій.

  • Водонепроникність системи за рахунок товщини покриття від 4-12 мм.

  • Стійкість до температурних навантажень до 100С.

  • Зносостійкість та міцність.

  • Еластичність та безшовність.

  • Безпека персоналу та антиковзання.

Недоліки поліуретан-цементних покриттів

Висока вартість квадратного метра покриття, щодо тонкошарових полімерних систем.

Де застосовують поліуретан-цементні підлоги?

  • М'ясокомбінати.

  • Молокозаводи.

  • Консервні заводи.

  • Виробництво напоїв.

  • Пивоварні.

  • Хлібопекарні.

  • Рибні господарства та ін.

 

Плитка для харчового виробництва | Кислотоупорна плитка

Кислотоупорна керамічна плитка - одне з традиційних і класичних покриттів для харчової галузі, ще з часів СРСР.

Переваги кислотостійкої плитки

  • Висока зносостійкість.

  • Антибактеріальні властивості.

  • Довговічність.

  • Хімісткість.

  • Антиковзання.

Недоліки кислотостійкої плитки

  • Наявність швів.

  • Можливість відстрілу плитки.

  • Потрібно виконання гідроізоляції підлоги, епоксидними системами.

  • Потрібно застосування епоксидного клею-затирання.

 Полы для пищевого производства

Кислотостійка плитка для харчової галузі