
VIMEPOX PRIMER-S | Праймер для епоксидної підлоги
Епоксидна ґрунтовка на розчиннику
Епоксидна підлога для гаража
Епоксидні підлоги для харчового виробництва
Епоксидна підлога
VIMEPOX-PRIMER-S - застосовується для:
-
герметизації поверхні бетонних та цементних основ;
-
перед застосуванням епоксидних складів VIMEPOX FLOORING та VIMEPOX TOP-COAT;
-
для епоксидних фарб VIMEPOX COAT та VIMEPOX SP-COAT;
-
VIMEPOX PRIMER-S - рекомендується для зовнішніх робіт;
-
для старих старих або нових пористих поверхонь, які згодом будуть пофарбовані епоксидними складами VIMEPOX FLOORING та VIMEPOX TOP-COAT;
-
для епоксидних фарб VIMEPOX COAT та VIMEPOX SP-COAT;
-
при цьому, основа може бути штукатуркою, бетоном, цегляним або відшпакльованим;
-
після нанесення швидко сохне, що дозволяє в короткий термін наносити основний матеріал;
- VIMEPOX PRIMER-S безбарвний двокомпонентний епоксидний матеріал, що містить розчинники;
-
має високу твердість і стійкість до стирання;
-
стійок до дії води, кислот, лугів, нафтопродуктів;
-
класифікується як SR-B2,0 згідно з нормою ΕΝ 13813.
Загрунтована бетонна основа
Сфера застосування
-
Епоксидні підлоги для складу.
-
Епоксидні підлоги для харчового виробництва.
-
Полімерна підлога для магазину.
-
Епоксидна підлога для дому.
-
Епоксидні підлоги для виробництва.
-
Епоксидні підлоги для паркінгу.
-
Епоксидні підлоги для кафе, бару, ресторану.
-
Знепилення промислових бетонних підлог.
- Епоксидні полімерні підлоги для автосервісу.
Технічні характеристики | |
Основа |
2-компонентна епоксидна смола
|
кольору |
безбарвний, прозорий
|
В'язкість (A+B) |
близько 120 мПа за секунду при +23°С
|
Щільність (A+B) |
0,98 кг/л
|
Співвідношення компонентів (A:B) |
100: 33,3 за вагою
|
Роботопридатність |
близько 7 годин при +20°С
|
Мінімальна температура затвердіння |
+8°С
|
Час, після якого дозволяється ходіння |
через 24 години при +23°С
|
Наступний шар наноситься |
через 10-24 год при +23 ° С
|
Час, набору кінцевої міцності |
через 7 днів за +23°С
|
Сила зчеплення |
більше 3 Н/мм2 (межа міцності бетону)
|
Підстава
Поверхня підлоги повинна бути:
-
сухий та міцний;
-
очищеної від речовин, що перешкоджають зчепленню матеріалу з основою, наприклад, пилу, ділянок поверхні, що відшарувалися, масел і т.д;
- захищеної від вологи піднімається по капілярах у тілі підлоги.
У тому числі, повинні виконуватися такі вимоги до бетону або стяжки:
-
якість бетону: мінімум С20/25;
-
якість цементної стяжки: вміст цементу 350 кг/м3;
-
вік: мінімум 28 днів;
-
вміст вологи: менше 4%.
Підготовка основи перед епоксидними покриттями
Підготовка основи
-
Залежно від типу основи, його необхідно обробити щіткою, фрезерувальною або шліфувальною машиною, піскоструминною, дробоструминною або водоструминною обробкою і т.д;
- Після цього поверхню необхідно очистити від пилу, потужним промисловим пилососом.
Змішування компонентів
-
Компоненти А (смола) і B (затверджувач), упаковані у двох окремих контейнерах, у пропорції (за вагою). Весь вміст контейнера з компонентом B вилити контейнер з компонентом А;
-
Перемішувати обидва компоненти слід приблизно протягом 5 хвилин за допомогою низькообертового дриля (300 об/хв);
- Для рівномірного розподілу затверджувача важливо, щоб суміш була ретельно перемішана біля стінок та дна ємності.
Епоксидний праймер
Нанесення/Витрата
-
VIMEPOX PRIMER-S наноситься валиком чи щіткою в один шар;
-
Витрати: 150-300 г/м2;
-
Основний шар покриття для підлоги (наприклад, VIMEPOX FLOORING) наноситься через 20-24 год. Не пізніше;
-
У разі, якщо нанесення VIMEPOXFLOORING планується пізніше, ніж через 24 години, необхідно ще на «мокрий» шар грунтовки, насипати кварцовий пісок (розмір зерен 0,4-0,8 мм).
-
Після того, як шар праймера полімеризувався, змісти або прибрати пилососом пісок, що не приклеївся;
- Таким чином, формується поверхня з гарним зчепленням із VIMEPOX FLOORING.
Епоксидні підлоги
Чищення інструментів
Інструменти очищаються розчинником відразу після використання.
Упаковка
VIMEPOX-PRIMER-S поставляється в упаковках (А+B) по 5 кг та 10 кг. Компоненти А та B упаковані у потрібній пропорції за вагою.
Примітка
-
Термін працездатності епоксидних систем залежить від температури навколишнього середовища;
-
Ідеальна температура нанесення знаходиться в температурному діапазоні від +15°C до +25°C, щоб матеріал мав найкращу працездатність та час набору міцності;
-
За низьких температур (+30°C) матеріал полімеризується набагато швидше.
-
У зимовий період рекомендується трохи підігрівати матеріали, а відповідно в літній період матеріали необхідно зберігати в прохолодному місці перед їх вживанням;
-
VIMEPOX PRIMER-S містить розчинники, тому під час робіт у закритому приміщенні необхідно забезпечити хорошу вентиляцію;
-
Адгезія між двома шарами матеріалу може погіршитися через наявність вологи;
-
Кожен шар епоксидного матеріалу має бути захищений від вологи протягом 4-6 годин після нанесення.
-
Під впливом вологи поверхня може придбати білуватий колір або стати липкою.
-
Це також може завадити полімеризації.
-
У цих випадках потрібно зняти нанесений шар матеріалу та замінити його новим;
-
Якщо проміжок часу між нанесенням попереднього та наступного шарів матеріалу, перевищує час, вказаний в інструкції, або при нанесенні повторного шару матеріалу на стару підлогу, поверхня повинна бути ретельно очищена та відшліфована перед нанесенням нового шару;
-
У полімеризованому стані VIMEPOX PRIMER-S не загрожує здоров'ю.
-
Перед використанням матеріалу вивчіть інструкції щодо заходів безпеки, які вказані на етикетці матеріалу;
-
Підстава не повинна мати дефектів, які виявляться після фарбування.
-
Для цього поверхня повинна бути відповідно оброблена, наприклад: проведене затирання, шліфування або шпаклівка;
-
Поверхня повинна бути чистою, сухою та вільною від пилу та без сторонніх частинок;
-
VIMEPOX PRIMER-S наноситься валиком або пензлем, зазвичай, в один шар.
-
Якщо ми хочемо покращити проникнення в меншу поверхню, матеріал може бути розведений до 15% рідиною VIMEPOX SOLVENT;
- При роботі цією ґрунтовкою (VIMEPOX-PRIMER-S) сусідні поверхні вразливі цим матеріалом повинні бути ретельно захищені (вікна, полістирол, герметики і т.д.).
Епоксидні підлоги для харчового виробництва
Зберігання
-
Термін зберігання мінімум 12 місяців з дня виробництва в щільно закритій упаковці в сухому та прохолодному місці.
- Рекомендована температура зберігання від +5°C до +35°C.